Jääkaapissa oli paketti karjalanpaistilihoja, mutta jostain syystä karjalanpaistin vääntäminen ei innostanut. Sen seurauksena syntyi tällainen soossi.

1 rs karjalanpaistilihoja

voita ja öljyä paistamiseen

1 sipuli silputtuna

1 tlk tomaattimurskaa

1 prk säilykepapuja

1 fond du chef liha

mustapippuria, suolaa, chiliä

Ruskista liha voiöljyseoksessa muutamassa erässä. Laita ruskistetut palat kattilaan odottamaan, kuulota lopuksi myös sipuli. Laita pannulle pikkutilkka vettä, anna kuumentua ja huuhtele loput maut pannusta kattilaan. Lisää kattilaan tomaattimurska ja purkin huuhdevesi ja laita kattila tulille. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pienellä lämmöllä n. 30 min - 1 h. Kun lihat on tarpeeksi kypsiä, lisää huuhdellut ja valutetut pavut sekä mausteet. Anna kiehua vielä hetki, tarkasta maku. Tarjoa vaikka riisin kanssa.

1331049214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä oli kyllä hyvää. Lämmitti talvisena päivänä kivasti.

Tykkään pavuista tosi paljon, mutta liian harvoin niitä(kin) tulee käytettyä. Ei ole montaa ruokaa mihin niitä keksisi laittaa. Jotenkin monesti tuntuu että ei ne tähän sopisi jne. Jää sitten kokeilematta.