Tein kinkkupiirakkaa eilen. Ohjeen anastin Nokke kokkaa-blogista. Vähän taas muuntelin sitä.

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä

Täyte:
100 g kinkkua
1/4 paprika (laitoin paprikan tilalta tomaattia viipaleina) (laitoin myös punasipulia)
100 g juustoraastetta
(persiljaa halutessasi)


1 dl maitoa (oli tuo maito ja kermatilanne hieman heikko, joten laitoin kermaviiliä, tuli hieman marjapiirakkamainen ulkoasu, mutta maku oli ihan ok)
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 mm suolaa
valkopippuria

Nypi pohjan ainekset keskenään ja painele voideltuun piirakkavuokaan. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Paloittele kinkku ja paprika (tai tomaatti ja sipuli) ja ripottele esipaistetulle pohjalle ne ja juusto. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada ne myös piirakkaan. Paista piirakkaa vielä 15-20 minuuttia.

 Tulipas kalpea kuva. Tosiaan, tuo ulkoinen olemus oli melko marjapiirakkamainen kermaviilin takia, mutta maku oli oikein hyvä. Haluaisin löytää sellaisen piirakkapohjan ohjeen, joka ei olisi niin selkeästi voipainotteinen. Olen siihen hieman kyllästynyt, mutta en ole muutakaan keksinyt. Ja ihan normaalia pizzapohjatyyppistä ratkaisua en halua kokeilla, koska silloin tekisin pizzaa.