Tein limejuustokakkua kun insipiroiduin tässä joku aika sitten ajatuksesta käydessäni eräissä tupareissa joissa sellaista oli tarjolla. Se oli NIIN hyvää! Ohje on Iloleipurista hieman muunneltuna.

150 g kaurakeksejä murskattuna

50 g voita sulatettuna

Sekoita pohjan ainekset ja painele 24 cm irtopohjavuoan leivinpaperoidulle pohjalle.

3 dl kermaa

1/2 dl sokeria

1/2 dl steviaa

300 g maustamatonta tuorejuustoa

2 kananmunan valkuaista

yhden limen puristettu mehu (vajaa 1/2 dl)

3 liivatetta

vihreää elintarvikeväriä

Vatkaa kerma, sokeri ja stevia kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto sekaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5-10 min. Kuumenna limemehu ja sekoita siihen liivatteet. Kaada seos ohuena vanana kermaseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää seokseen elintarvikeväriä haluamasi määrä ja nostele valkuaisvaahto varovasti kermaseoksen joukkoon. Kaada keksipohjan päälle ja tasoittele pinta. Anna hyytyä jääkaapissa väh. 2 h, mielellään yön yli. Koristele valmis kakku limelohkoilla.

1331049104_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oli hyvän makuista, mutta limeä olisi saanut olla vielä selvästi enemmän. Ehkä 1 1/2 - 2 limen mehut olisi pitänyt olla yhden sijaan. Tuohon olisi saanut ehkä laittaa vielä yhden liivatteen lisää, nyt täyte oli aika irtonaista vielä.

En jaksanut tehdä kiillettä kakkuun, koska en niin sitä katsonut tarpeelliseksi. Ja "nättihän" tuosta tuli kun laittoi reilusti limeä pintaan koristeeksi.