Tämän ohjeen lainasin Cebiciltä. Alkuperäinen ohje löytyy linkin takaa, tässä oma versioni.
 
12 lasagnelevyä
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
500 g tomaattimurskaa
2 1/2 dl kolmen juusto kermaa
vettä purkkien huuhtomiseen
härkä fond du chef
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
sokeria
emmentalraastetta

Ruskista jauheliha pikku lorauksessa öljyä syväreunaisessa paistinpannussa. Lisää joukkoon silputtu sipuli. Lisää tomaattimurska, kerma, vesi, fondi ym mausteet. Anna hautua 10-30 min, tarkista maku. Kasaa lasagne: levitä vuoan pohjalle kerros kastiketta ja sen päälle kerros lasagnelevyjä ja taas kastiketta. Ripottele keskiväliin juustoraastetta. Päällimmäiseksi kaikki lasagnelevyt peittävä jauhelihakastike ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 1 h. Peitä tarvittaessa foliolla jos pinta tummuu liikaa.

 

Tällä keinoin kyllä lasagne tulee tosi helposti. Valkokastikkeen keittely on kyllä aika rasittavaa ja tässä oikaistaa juuri oikeasta kohdasta :) En vaan kamalasti tykännyt siitä kolmen juuston kermasta. Ekaa kertaa sitä nyt testasin, ja siinä oli mielestäni jotenkin kamalan teollinen maku. Ensi kerralla laitan ihan tavallista kermaa sen sijasta. Muutoin kyllä luulen että jos ohje toimii normikermallakin niin tästä tulee uusi lasagnereseptini, eli kiitos taas vinkistä Cebic :)