Ikinä en ole kokeillut valmispizzapohjia, mutta nytpä päätin ihan testimielessä. Mukaan lähtin pizza-kit, jossa on siis pohja sekä kastike.

Pizzapohja oli muovikääreessä rullalla leivinpaperin kanssa. Tuo muovikääre oli kamalan vaikea poistaa, meinasi mennä hermo. Vihdoin saatuani muovin pois, alkoi seuraava tuska. Rullan aukikäärimen oli erittäin vaikeaa saada aluilleen. Taikina ja laivinpaperi olivat melko huolella kietoutuneet toisiinsa juuri väärissä paikoissa, joten vähän sai repiä ja raastaa. Lisäksi pizzanpirulainen oli liian pitkä normaalikokoiselle pellilleni. Onneksi se oli myös liian kapea, joten reippaana tyttönä leikkasin ylimääräisen pituuden pois, ja liitin sen tuohon sivuun.

Mukana ollutta tomaattikastiketta en käyttänyt, sillä minulla oli vielä sitä Bertollin pecorino romano-kastiketta, ja laitoin sen sitten tuohon pizzan päälle. Muita täyttetitä olivat savukinkkusuikaleet, meetvurstistisuikaleet, säilykepaprika, tuoretomaatti sekä juustot. Juustoina oli mozzarellaa, parmesaania sekä pecorinoa. Pecorino on hyvää, mutta todella voimakkaan makuista. Hassua kyllä, se ei sulanut kunnolla uunissa, vaan jäi muotoonsa pizzan päälle.

Pohja oli todella suolainen, ja kastikekin oli aika suolainen, ja sitten oli vielä se kinkku ja metukka, joten kokonaisuus oli aika hiuksianostattava. En usko enää ostavani tuollaista pizzapohjaa, sillä samalla vaivalla olisin pyöräyttänyt itsetehdyn, lisäaineettoman, vähäsuolaisen taikinan. Pakasteesta saattaisin vielä testata joskus jotain... mutta saa nähdä.