Iltapalaksi tein pizzanäkkäreitä. Todella hyvin tuo päivällä tehty vuokaruoka on pitänyt nälkää, joten ajattelin tehdä vain jotain ihan pientä, helppoa ja nopeaa.

Eli Citymarketista näitä ainakin saa, eli Polar näkkileipää. Ei ole ihan tavallista näkkäriä, mutta todella hyvää.

 

Eli tein neljä leipää.

4 pyöreää Polar-näkkäriä

Floraa, tms levitettä

ketsuppia, tomaattimurskaa, tomaattisosetta tms

4 viipaletta meetvurstia

tomaattia

papikaa

emmental-juustoraastetta

(pizzamaustetta)

Aseta leivät uunipellille. Voitele ne levitteellä ja ketsupilla. Lisää päälle meetvursti, tomaattiviipaleet ja paprikaviipaleet. Laita päällimmäiseksi juusto ja pizzamauste. Paista kuumassa uunissa niin että juusto sulaa ja saa vähän väriä. N. 250 astetta. Vahdi leipiä etteivät pala.

Kannattaa laittaa täytteitä mahdollisimman reunoille ja antaa hetken levähtää uunista otettaessa, niin täytteet pehmentävät ihanasti tuon näkkärin. Oli kyllä todella hyvää.

X-Factoria katsellessa naposteltiin vielä vähän popcornia.

Ja lisäksi oli viimeaikojen suosikkia, jota ollaan tehty monena päivänä, en vain koskaan ole muistanut kuvata tai kertoa siitä. Eli pirtelö. Tänään oli mansikkaa, banaania ja maitoa. Joskus muulloin jotain muuta marjaa, ja joskus jäätelöä. On kyllä ihanaa ja pitää huolta siitä, että saisi niitä kasviksia "Puoli kiloa päivässä", niin kuin mainoksessa sanotaan.

Sitten kävi vielä niin, että minitomaatit olivat raukat alkaneet käpristyä kaapissa. Keittelin niistä sitten tomaattimurskaa. Eli tomaatit kayttilaan pienen vesitilkan kanssa.

Annetaan kiehua kannen alla pienellä lämmöllä ja lisäillään välillä vettä jos meinaa kuivaa. Maustetaan sokerilla, suolalla ja tällä kertaa laitoin ruohosipulia pakkasesta. Lisäksi laitoin tilkkasen oliiviöljyä. Lopuksi laitetaan sauvasekoittimella soseeksi. Ja tätä saa keitellä niin kauan kuin haluaa tai ehtiin. Paranee vaan siitä. Tämän voi sitten pakastaa tai käyttää vaikka pizzaan. Katsotaan nyt mitä keksin sen pään menoksi huomenissa.