Chili con carnen loputtua riisiä oli vielä reilusti jäljellä... Joku joskus mainitsi että riisit voi laittaa leipätaikinaan, joten eikun kokeilemaan.

100 g keitettyä riisiä

5 dl vettä

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 pss kuivahiivaa

jotain ehkä n. 12-15 dl sämpyläjauhoja

Sekoita reilusti lämpimään veteen hiiva, suola ja sokeri. Lisää riisi ja ala lisäillä jauhoja ensin sekoittaen ja sitten vaivaten. Vaivaa 5-10 minuuttia. Kohota reilu 30 min liinalla peitettynä lämpimässä paikassa ja leivo sitten taikinasta kaksi leipää. Kohota liinan alla n. 30 min. Voitele maidolla, ripottele pinnalle unikonsiemeniä ja tee viillot leipiin koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 20-25 min.

Tosi meheviä tuli. Ei maistunut ollenkaan riisille, on se sitten hyvä tai paha asia kenenkin mielestä. Mutta ihan hienosti ylijäämäriisti sopii leipäänkin laitettavaksi.