Meillä on pakastin ihan kamalan täynnä kun meikäläinen on niin kamala hamsteri. Meillä on nyt siis pakastimen tyhjennys meneillään että saadaan sinne tilaa lihalle, jota tuossa lähiaikoina saadaan. Pakastinta on siis tullut viimepäivinä kaiveltua ja kaikkea mielenkiintoista ja jo unohdettua sieltä onkin löytynyt. Kinkkusuikaleista, juustoraasteesta ja valmiista piirakkataikinasta tekaisin kinkkupiirakan aika perinteisellä jauhelihapiirakan ohjeella.

1 pkt Pirkka Esikaulittu ja laskostettu Voitaikinaa (sulata ohjeen mukaan ja kaulitse isommaksi)

1 1/4 dl puuroriisiä (keitä runsaassa vedessä kasvisliemikuution kanssa lähes kypsäksi, huuhtele viileällä vedellä ja valuta)

2 keitettyä kananmunaa (silppua pieneksi ja lisää jäähtyneen riisin joukkoon)

n. 100-150 g kinkkusuikaleita (lisää riisiseokseen)

1 dl juustoraastetta (lisää riisiseokseen)

suolaa, valkopippuria (mausta riisiseos)

2 raakaa kananmunaa (lisää lopuksi täytteeseen 1,5 kananmunaa ja säästä loppu voiteluun)

Laita kaulittu taikina paperoidulle uunipellille ja levitä täyte puolelle taikinasta. Käännä toinen puoli täytteen päälle, sivele kylmällä vedellä tartuntarkohdat ja liiskaa reunat hyvin kiinni toisiinsa veitsen kärjellä. Pistele haarukalla pintaan muutamia reikiä ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteessa n. 25-30 min. Jos näyttää, että pinta tummuu liikaa, laita piirakan päälle loppupaiston ajaksi leivinpaperipala.

Hyvää tuli. Tästä tuli sellainen aika pieni piirakka, ei läheskään pellillistä niinkuin siitä Sunnuntain isosta piirakkataikinasta. Tästä tuli yhdeksän sellaista pikkunälkään sopivaa palaa. Vaihtelu virkistää, mutta ei tämä ollut niin hyvää kuin aikanaan tekemäni Meetvurstipiirakka. Mutta tuo metukkapiirakka olikin aivan omaa luokkaansa, itse täydellisyys oikeastaan.