Tähän tein pohjan ihan perus hiivataikinan, eli vettä (ehkä n. 1 1/2 dl), hiivaa (kuivahiivaa ehkä 2 tl), suolaa (ripaus) ja jauhoja (tarpeeksi). En vaan muistanut rasvailla tuota pohjaa niin ei meinannut irrota okein siististi vuoasta. Täytteeseen laitoin sieniä, vähän kinkkusuikaleita, sipulia, puolikas kesäkurpitsaa raasteena ja raejuustoa sekä päälle vähän juustoraastetta. Lisäksi munamaitosysteemi kun ei ollut kermaa tai muutakaan, niin laitoin tipan ihan vaan maitoa. Mausteeksi taas suolaa ja valkopippuria.

Kivasti sopi myös tuollainen pohja piirakkaan, ainoa vaan että ei tosiaan meinannut irrota pohjasta, mutta se oli kyllä oma moka. Kuten keittoon, kesäkurpitsa kävi kivasti myös piirakkaan. Tykkäsin kyllä, toi siihen mehevyyttä.

Sain sentään jonkinlaisen palasen kaivettua suht siististi sieltä vuoasta ;) Piirakan kaverina oli vielä kasvispaistosta, jossa oli sipulia, kukkakaalia, parikaa sekä tomaattia. Mausteina mustapippuria ja suolaa. Saa olla uunissa reilusti. Pari tuntia alkaisi ehkä olla aika lähellä. Kannattaa lisätä alussa tippa vettä ja jossain vaiheessa laittaa kansi päälle, ettei kuivu liikaa. Kavikset saa olla pehmeitä.

Tuo kasvispaistos on kyllä herkkua kun se onnistuu. Nyt en malttanut pitää sitä tarpeeksi kauan uunissa, niin eivät olleet vielä tarpeeksi pehmoisia. Mutta hyvää oli niinkin.