Sama juttu kuin Jugurttileivän kanssa, oli siis jääkaapin ovi jäänyt auki ja ruoat päässeet lämpenemään. Jotain piti sitten kehitellä siellä olevista aineksista, mm. avattu paketti nakkeja, 1 grillimakkara, purkinpohja kermaa. Pakasteesta löytyi lisäksi ties miten vanhat purnukat tomaattimurskaa yrteillä ja ilman sekä tomaattipyrettä. Miniluumutomaatitkin olivat levänneet melko kauan pöydällä ja hieman muuttuneet jo ryppyisiksi. Siispä soveltamaan.

7 keskikokoista perunaa kuorittuna ja keitettynä

2,5 dl kermaa (lisäksi vettä jos tarvitsee)

1 kananmuna

1 grillimakkara

9 nakkia

300 g pakastepaprikaa

2 rkl tomaattipyrettä

2 dl tomaattimurskaa

suolaa, valko- ja mustapippuria, sinappia

miniluumutomaatteja

Tee perunoista, kermasta, suolasta ja kananmunasta löysä muussi. Palastele makkara ja nakit ja paistele niitä hetki voissa. Lisää pannulle myös paprikat ja anna lämmetä. Lisää tomaattimurskat ja mausta. Anna tekeytyä hetken.

Laita makkaraseos uunivuoan pohjalle ja töki puolitetut tomaatit sekaan. Lado päälle perunamuussi. Kypsennä 200 asteessa 30-45 min kunnes pinta on saanut kauniin värin.



Ihan perushyvää arkiruokaa. Ei mitään taivaita räjäyttävää, mutta hyvää kumminkin.