:D Pakastimessa oli siis paketillinen juustomakkaraa ja Ent-tulle ihmettelin mitä niistä tekisin. Ja vastaushan tuli kuin apteekin hyllyltä. Makkarat kastikkeeksi, perunasta ja porkkanasta muussi. Kastike vuokaan ja muussi päälle ja uunin. Ja juustoa vielä päälle. En ihan tuollaista tehnyt, mutta kiitos idean äidille kuitenkin :) Tuosta ideasta jatkokalostin sen taannoisen (Lammas)Paimenen piiraan kautta siksi mitä se nyt on, joten siitä omituinen nimi.
Muussi:
perunoita
n. puolet vähemmän porkkanoita kuin mitä perunoita on
maitoa
voita
1 kananmuna
suolaa
Kastike:
1 pkt juustogrillimakkaraa
1 iso sipuli
öljyä
vehnäjauhoja
vettä
pippurituorejuustoa n. 2 rkl
sinappia paljon
ketsuppia
Worchesterchirekastiketta loraus
paprikajauhetta reilusti
mustapippuria
Kuori perunat ja porkkanat ja laita ne kiehumaan. Tee kastike: paista makkarapalat ja sipulit öljyssä. Lisää vehnäjauho ja paista hetki. Lisää vettä ja kiehuta taas. Mausta tuorejuustolla, sinapilla, ketsupilla, W-kastikkeella, paprikalla ja mustapippurilla.
Tee muussi: survo perunat ja porkkanat. Sekoita maitoa kunnes saat notkean muussin. Mausta voilla ja suolalla. Riko lopuksi sekaan kananmuna ja sekoita hyvin.
Kaada kastike uunivuokaan ja asettele muussi varovasti päälle etteivät kamalasti sekoitu. Tasoita muussin pinta ja tee siihen kuvioita jos siltä tuntuu. Paista 225 asteessa n. 45 min.
Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Oli kyllä hyvää. Tosi hienosti upposi ne vähän ällöttävät makkarat tuohon ruokaan. Ei edes huomannut että niissä sitä juustoa oli siellä sisässä. Tai no kai sekin oli valunut jo pois kastikkeen sekaan.
Tosi kiva keksintö, herkkuruoka ja vaihtelua näille perus jauhelihamuussivuoille.
Kommentit