Ohjeen inspiraation sain Revonpihasta, mutta muuttelin ohjetta aika kovalla kädellä Jamie Oliverin kalapiirakan suuntaan.

n. 10 perunaa

300 ruodotonta ja nahatonta savukalaa (lohta)

1 prk ruokakermaa

maitoa

5 kananmunaa

suolaa, valkopippuria

Kuori, palastele pienemmäksi, keitä ja soseuta perunat. Keittele samaan aikaan 2-3 kananmunaa ja palastele kala haluamasi kokoisiksi paloiksi tai muruiksi. Samoin keitetyt munat. Omasta mielestäni saavat jäädä aika isoiksi paloiksi.

Lisää 1 prk ruokakermaa ja loppu maitoa, että saat löysän muussin. Ja omasta kokemuksesta sanon, että kun arvelet, että se on tarpeeksi löysää, lisää vielä vähän maitoa, koska ei se ikinä ole ;) se nimittäin jähmettyy uunissa aika tavalla. Mausta muussi valkopippurilla ja suolalla. Varovasti suolan kanssa kun kalassa on paljon suolaa. Lisää kaksi raakaa munaa ja sekoita hyvin.

Lisää keitetys kananmunat ja kalapalat muussin, sekoita. Kaada seos uunivuokaan (n. 2 l) ja paistele uunissa 30-40 min 200-250 asteessa. Minulla oli ensin 200 asteessa mutta lisäsin lämpöä hieman, että sain väriä pintaan.

Oli hyvää ja aika helppoakin. Ja nopeaakin kun tosiaan perunoita pilkkoi hieman pienemmiksi. Ehkä tätä olisi vielä voinut maustaa hieman sitruunan mehulla, olisi varmaan tuonut hieman särmää.