Tässä nyt sitten on meidän tämän vuoden laskiaispullat. Ja ihka ensimmäiset laskiaispullat ikinä, jotka olen ihan itse tehnyt. Kakkujenkin kanssa on aina se, että jos sellaisen teen, ei se ole mikään perus kermakakku, vaan joku erikoisempi, jonka tekemiseen menee tolkuttomasti aikaa. Samoin nyt nämä pullat... en vain voinut tyytymään tekemään perinteisiä, koska äidin tekemät on aina parhaita, niin tulisi vain pettymyksiä. Nämä kun ovat niin erilaisia, ettei voi edes verrata, joten ei huolta! Ohje on Yhteishyvälehden Ruokaosuudesta 2/2010.

25 kappaletta

Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 dl kaakaojauhetta
150 g margariinia
12 dl vehnäjauhoja


 Voiteluun:
1 muna


 Täyte:
100 g tummaa suklaata
150 g mantelimassaa


 Kermavaahto:
2 dl vispikermaa
1 rkl kaakaota
1 rkl sokeria


Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, sokeri ja suola. Sekoita kaakao ja 3 dl jauhoista keskenään ja vatkaa seokseen. Lisää loput jauhot ja pehmeä rasva. Alusta taikinaksi.


Anna kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhotulla pöydällä pullia. Nosta pullat pellille ja kohota 15 minuuttia. Voitele pullat munalla ja paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.


Sulata suklaa vesihauteessa. Raasta kulhoon mantelimassa ja sekoita se suklaaseen. Leikkaa jäähtyneistä pullista lakit irti. Koverra pullista hieman sisustaa pois lusikalla ja sekoita se suklaamassaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta kaakaolla ja sokerilla. Täytä pullat suklaamassalla. Nosta päälle kermavaahtoa. Aseta lakit päälle ja koristele tomusokerilla.

Jännää, ettei taikinaan tule ollenkaan kananmunaa. Taikina oli todella vaikea käsin tehdä, kannattaa siis kokeilla koneella jos olisi niin kivempi. Miksi ihmeessä muuten tein käsin kun minulla on kerran tuo monitoimikone tuolla kaapissa... idiootti :D en vain jotenkin ajatellut ollenkaan. No, se oli siis todella liisterimäistä, eikä meinannut millän tokeentua. Kohottamisen jälkeen se sitten olikin todella hyvin käsiteltävää.

Pelkkien pullien maku on yllättävän vaisu, vaikka siinä on niin runsaasti kaakaota. Terä puuttuu, mutta toivon että se tulee siitä kermasta ja mantelista ja tummasta suklaasta.

Maistelemme näitä koirapuistokeikan jälkeen.

EDIT: 15.49 Nyt on koirapuistossa käyty ja laskiaispullat maisteltu. En kyllä lämmennyt vieläkään sille mantelille tuolla välissä. Kyllä tuo täyte tosiaan piristi sitä pullaa, mutta silti se karvasmanteli puskee sieltä hieman läpi. Seuraaviin pulliin laitan kyllä ihan perus mansikkahillotäytteen, käy se suklaankin kanssa. Nämä pullat on sellaisia, että yhden pystyy syömään kerrallaan, mutta kaksi alkaa tökkiä ja kovasti. Jotenkin tuo pulla maistuu taikinalle, vaikka tein kaiken ihan ohjeen mukaan ja pulla on varmasti kypsä. Ehkä se kardemumma olisi senkin maun sieltä hävittänyt, en osaa sanoa.

Loppupäätelmä on siis seuraava: en tee enää koskaan suklaapullaa, paitsi ehkä niin, että suklaapaloja tulee kieppipullan väliin, mutta ei koskaan enää takinaan. Ei vakuuttanut.