Eli vietin viikonlopun lapsuudenkodissa, joten hiljaisuus valtasi blogin siksi aikaa. Eilen illallla laittelin Alfalfaa, eli Sinimailasta itämään. Loppuviikosta tarjolla on siis ituja, ihanaa!

Ohjeen sain luontaistuotekaupasta Jyväskylästä, mutta netissäkin näyttää olevan monenlaisia. Ostin myös mung-papuja, mutta niitä testaan myöhemmin.

Eli idätykseen tarvitaan läpinäkyvä purkki 0,5 - 1 l vetoinen, ja sideharsoa ja kumilenkki.

Alfalfaa laitetaan purkin pohjalle 2-3 rkl, riippuen purkin koosta. Sideharso (tai jokin tiukka verkko tms muu kangas) laitetaan purkin päälle ja pingotetaan tiukaksi kumilenkillä. Harson läpi laitetaan vettä ja huuhdellaan siemenet. Eli vesi kaadetaan pois harson läpi ja siemenet jää kivasti sinne. Huuhtelun jälkeen lisätään hieman vettä. N. 3 kertaa sen verran mitä siemeniä. Annetaan liota 4-6 h. Minulla oli yön yli.

Sen jälkeen vesi kaadetaan pois ja taas huuhdellaan siemeniä. Huuhtelun jälkeen purkki laitetaan kallellaan niin, että liika vesi pääsee pois johonkin pimeään paikkaan, esim. tiskikaappi on hyvä.

Tuo sideharso on aika saastaisen näköinen kun sitä on käytetty puolukoiden valutukseen :) että ei kannata säikähtää.

Siementen annetaan olla siellä kaapissa n. 5 pv ja joka päivä niitä huuhdotaan, 2-3 kertaa. Kun idut on kasvaneet, ne otetaan n. 6 h päivänvaloon, että ne vihertyy. Sitten ne huuhdellaan ja laitetaan jääkaappiin. Ja kun niitä syödään niin huuhdellaan vielä. Jos idut haisevat pahalle, niitä ei saa syödä.

 

Kuvia vaiheista tulossa.