Nämä keksit syntyivät makeanhimosta kun katselin Livin Annan keittiössä ohjelmaa, ja hän teki Laventelipikkuleipiä. Alkuperäinen ohje:

  • 1/2 cup butter
  • 1/2 cup brown sugar
  • 1 egg beaten
  • 1 tablespoon lavender (or a few teaspoons of chopped fresh rosemary)
  • 1-1/2 cups flour
  • 1 teaspoon baking powder

Ja minun ohje: 1 cup = n. 2,4 dl

1/2 cup voita (110 g)

1/2 cup sokeria (1, 2 dl)

1 muna

1 rkl winernougatrouhetta

2- 2 1/2 dl jauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sekoita puulusikalla voi ja sokeri tasaiseksi notkeaksi massaksi. Lisää muna. Sihtaa jauhoja ja leivinjauhetta ja sekoittele välissä. Taikinan pitäisi olla aika kiinteää, eikä se saisi tarttua käsiin. Muotoile taikinasta palleroita pellille. Lopuksi paina jokainen pallukka litteäksi kämmenelläsi. Paista uunissa 180 astetta ja 15-20 min.

Nougatrouhetta olisi voinut olla enemmänkin, se ei ehkä maistunut ihan tarpeeksi. Mutta hyviähän ne silti olivat, olihan niissä niin paljon voita ja sokeria. Minulla massa jäi hieman liian löysäksi johtuen alkuperäisen ohjeen kummalisesta jauhomäärästä. tästä johtuen pikkuleivät levähtivät pellille melkein tasaiseksi levyksi yksittäisten kakkaroiden sijasta. Mutta eihän ulkonäkö onneksi ole kaikki kaikessa.