Tällaista tein jouluksi kalapöytään. Ohjeen otin Valion ihanasta, jouluisesta kerma-esitteestä, s. 13. Ihan oikea terriinihän tämä ei ole, mutta helppo kuin mikä ja herkullinen. Ohjeesta tulee n. 15 annosta.

500 g savukalaa (esim. siikaa tai lohta) minulla lohta

200 g voita

4 keitettyä kananmunan keltuista (siis kananmunat on keitetty ja sitten otettu keltuaiset pois kypsinä :D)

1 1/2 rkl sitruunamehua

1/2 tl valkopippuria

1 dl hienonnettua tilliä ja/tai ruohosipulia (laitoin kuivattua tilliä, mutta en ihan noin paljon)

Hienonna savukala monitoimikoneessa. (Minulla kun ei sellaista ole, niin tein sauvasekoittimella. Meinasi olla sille vähän raskasta, mutta onnistui kuitenkin.) Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja keltuaiset. Muhita tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja valkopippuri. Tarkista maku. Lisää suolaa jos kalassa ei ole tarpeeksi. Sekoita joukkoon yrtit.

Vuoraa suorakaiteen tai pyöreän mallinen vuoka kelmulla. Täytä vuoka massalla ja käännä kelmun reunat peitoksi. Nosta jääkaappiin jähmettymään. Kumoa vadille tarjolle ja koristele mahdollisilla talteenjääneillä kananmunan valkaisilla (jos et ole jo syönyt niitä) sekä sitruunalla ja persiljalla. Nauti alkupalana kalalautasella perunoiden kanssa. Sopii myös hapankorpulle ja palttoonapeille.

Tein ohjeesta kaksi pienempää terriiniä, toisen 15 cm irtopohjavuokaan ja toisen tuollaiseen kuivakakkuvuokaan. Kaunishan tuosta ei tullut, kun kiireessä sitä väsäsin ja koristelutkin ovat mitä ovat :D mutta maku oli kohdillaan. Mietittiin, että olisi varmaan melko täydellinen täyte voileipäkakkuun.

Tämä oli tosiaan aika nopsan helppo ohje tehdä ja tuntuivat tykkäävän. Eli saattaisin tehdä tätä toistekin, ainakin sinne voileipäkakun väliin tätä on pakko kokeilla.