Jyväskylään on avattu uusi ihana kauppa, nimittäin suklaakauppa nimeltä Sate Suklaapilvi. Se on yrityksen Sate Herkkutuote, yksi kolmesta myymälästä. Yritys on lähtöisin Petäjävedeltä, jossa heillä on suklaatehdas ja ollut myymälä. Samoin Jämsässä on ilmeisesti myymälä. Jyväskylän kauppa sijaistee Torikeskuksessa, toisessa kerroksessa Kauppalaispihalle aukeavien ovien vieressä.

Kävin siis myymälässä ostamassa lajitelman suklaakonvehteja. Vuoattomat olivat 0,50 e/kpl ja vuoalliset 1 e/kpl. Ei minusta paha tuollaiselle käsintehdylle lähiluksustuotteelle, jota ei todellakaan ostella joka päivä.

Tässä sitten kommentteja. Ensinnäkin se kauppa. Se oli tosi pieni, ehkä aavistuksen vielä ankea sisustukseltaan. Mutta hyvään suuntaan menossa. Myyjä oli oikein mukava ja avulias ja ilmeisesti ei mitään palkattua työvoimaa, vaan ihan omistajia. Tai jotenkin tuli hänen puheistaan sellainen käsitys. Myymälässä oli paljon kaikkea ihanaa ja sellainen hauska yksityiskohta oli take away-kahvit, joiden kanssa sai suklaisen lusikan. Hintakaan ei tainnut päätä huimata. Kovasti siinä ainakin kävi vipinää.

Sitten suklaista. Ylemmässä kuvassa joka suklaalla on numero ja tässä sitten niihin liityvät kommentit.

1 ja 2: Kupittomat suklaat olivat suolapähkinätäytteisiä. Snickershän on yksi lempparisuklaistani, joten tälläkin oli hyvät mahdollisuudet. Tuo tumma oli heillä ihan uusi maku kokeilussa ja minusta se ei ihan pärjännyt tuolle maitosuklaalle. Pähkinät olivat suklaan sisällä kokonaisina, mutta olisin tykännyt enemmän jos olisivat olleet pienempinä paloina.

3 ja 4: Nämä olivat jotain sitruunavaahtosuklaita. Eli sisus oli vaaleaa vaahtomaista möhnää. Maku oli aika erikoinen, ei paha kuitenkaan. Maitosuklaassa täytteen maku puski enemmän päälle, tumma oli jotenkin tasapainoisempi. Tässä vielä kuvaa täytteestä.

5 ja 6: Näissä oli toffeet sisällä, joka oli ihanaa. Väri oli kaunis ja rakenne napakka. Täytteen päällä tuntui olevan liikaa suklaata, erityisesti tummaa versiota oli vaikea onnistua haukkaamaan siististi. Hammas ei siis meinannut pystyä päälliseen ja kun alla oli pehmeää, se hajosi lopulta ihan käsiin. Tykkäsin makuna enemmän vaaleasta, tumma ei vain jotenkin ollut ihan optimi tuon toffeen kanssa.

7 ja 8: Täytteenä taisi olla omenahilloa ja inkivääriä, jos en ihan väärin muista. Omenahillo oli ihan kotitekoisen makuista. Sitä inkivääriä ei ihan kamalasti sieltä erottanut, mutta jotenkin jouluinen maku minulle tuli mieleen noista suklaista. Mielestäni maitosuklaa oli parempi versio.

9 ja 10: Tämä oli minttutäytteinen suklaa. Todella hyvä. Minttu oli ihanan raikas, mutta ei liian päällekäyvä maku. Maitosuklaa oli tosi ihanaa, mutta tumma vielä sitäkin parempaa. Tummassa mintun jälkimaku ei ollut niin vahva kuin maitosuklaassa, mikä minun suussa maistui kivemmalle.

Sellainen seikka tuli mieleen, että olisi kiva, jos tuotteiden mukaan saisi esitteen, missä olisi kuvat suklaista ja voisi siitä katsella että mitäs nyt söinkään. Noin kun maistiaisia ottaa vähän joka sorttia, niin meinasin olla itse ainakin vähän hukassa, että mikäs tässä nyt olikaan lähdössä maisteluun.

Ihana kauppa, kiva myyjä, herkulliset tuotteet. Enköhän vieraile tuolla jatkossakin.