Tämä ohje on taas Cebicin käymän Marttojen salaattikurssin antia, tosin taas omiin mieltymyksiin mukautettuna.

2 dl kuskusia (kasvislientä kypsentämiseen)

2 rkl öljyä

1/2 sitruunan mehu

120 g leipäjuustoa

1 kurkku

1 tomaatti

1 pussi jääsalaattia

1/2 paprika

 

1/2 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

Kypsennä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan, lisää sitruunamehu ja öljy ja sekoita irtonaiseksi. Jäähdytä. Pilko kasvikset ja juusto ja lisää joukkoon. Mausta loppu sitruunamehu suolalla ja mustapippurilla ja lisää joukkoon. Tarjoile.

Meillä tuossa oli selkeästi liikaa tuota sitruunaa. Puolikkaan sitruunan mehu olisi riittänyt aivan mainiosti. Muuten kyllä tykkäsin, kuten aina nykyään kuskussalaateista. Isännän mielestä ihanainen leipäjuusto meni vähän hukkaan tässä tarkoituksessa, joten taidamme pitäytyä edelleen fetan kaltaisissa juustoissa salaattia tehdessämme.

Pinjansiemenet unohdin kokonaan, ja Isäntä ei syö oliiveja, joten jäi nekin tuosta pois. Herkkusieniä ei tehnyt edes mieli laittaa tuonne sekaan. Jotenkin raa'at herkkusienet ei vaan vaikuta kamalan herkulliselta.