Tein pizzaa, jota sitäkin on pitänyt tehdä jo pidemmän aikaan, ja nimenomaan perunapizzaa. Ohjeen bongasin Ruokalasta. Muuttelin sitä taas vähän

pohja 1 kpl (tein siis ohjeen kaksinkertaisena):

1 dl vettä (laitoin 1,5 dl koska määrä oli minusta aika vähän)

1 tl kuivahiivaa (laitoin varmaan vähän enemmän, kun oli avoinen pussi kaapissa, enkä tiennyt paljonko siinä on jäljellä)

1 tl sokeria

2,5 dl durum-vehnäjauhoja (jauhojakin tuli hiven enemmän kuin alkuperäiseen)

ripaus suolaa

1 dl oliiviöljyä

Perunatäyte:

3-4 perunaa

2 punasipulia

 suolaa

tuoretta rosmariinia (ei ollut joten laitoin timjamia, joka sopii myös tosi hyvin perunalle)

mustapippurirouhetta

Kinkkutäyte:

kinkkusuikaleta n. 1/2 pss

1 tomaatti

2 punasipulia siivuina

pala paprikaa

ketsuppia

pizzamaustetta

juustoraastetta

Pohja: Lämmitä vesi lämpöiseksi, noin 40 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sokeri. Sekoita sekaan vehnäjauhot ja suola ja vaivaa taikinaksi. Vaivaa taikinalle hyvä sitko ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Vaivaa vielä hetki ja jätä taikina nousemaan lämpimään paikkaan noin puoleksi tunniksi.

Perunapizza: Kauli taikina leivinpaperille. Siivuta perunat ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. Kuumenna pannussa tilkka oliiviöljyä ja kuulota perunat ja punasipulit siinä. (Nämä voi kuulottaa yhdessä, minä tein erikseen, kun kuulotin samalla sipulit kinkkupizzaan. Jos teet erikseen, muista kuulottaa ensin sipulit ja sitten vasta perunat, että sipuleihin ei tule perunan makua, mutta perunaan tulee sipulin makua. Sivele pizzapohja oliiviöljyllä ja levitä päälle peruna- ja sipulisiivut. Laitoin oliiviöljyn lisäksi vielä smetanan lopun, joka jäi blineiltä. Ripottele päälle suolaa, tuoretta rosmariinia (timjamia) ja mustapippurirouhetta.

Paista 250 asteisessa uunissa noin 20 min tai kunnes pohja on rapea.

Hyvää tuli. Kannattaa kokeilla! Ei tämä tietysti paljoa pizzaa muistuta, mutta maku on hyvä. Reuna paistui kauniin ruskeaksi oliiviöljyn ansiosta, ja on mukava rapea.

Kinkkupizza: Kauli taikina leivinpaperille. Levitä pizzalle ketsuppia ja ripota päälle pizzamauste. Lisää kinkku, sipuli, tomaatti ja paprika, ja päällimmäiseksi juusto. Paista 250 asteessa n. 20 min, kunnes juusto alkaa saada väriä.