Ohjeen otin Kotikokki.netistä, hieman taas muunnellen.

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 rkl sokeria

1,5 dl maitoa, minulla maitojauhetta ja vettä

1 kananmuna

1-2 dl mustikoita, tuoreita tai pakastettuja

voita tai margariinia paistamiseen

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri. Sekoita maito ja rikottu kanamuna toisessa kulhossa. Yhdistä aineet sekoittaen voimakkaasti. Lisää mustikat varovasti käännelle, etteivät kovin pahasti hajoa.

Kuumenna pikkulettupannu, lisää voita ja paistele paksuhkoja lettusia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Hiema rumia raukkojahan näistä tuli, mutta maku oli kyllä kohdallaan. Suolaa saa minusta olla ei ihan vähän, sillä suolan ja mustikoiden ja jäätelön makeus tuovat upea kontrastin. Maistuu todella hyvälle.  Taikina oli yllättävän paksua, joten ei tullut ihan tasaisen pyöreitä lettusia. Ensi kerralla ehkä aavistus vähemmän jauhoja.