Ostin munakoison ilman sen suurempia suunnitelmia. Oli vaan niin kovin houkuttelevan näköinen siellä kaupan hyllyllä, että niin vain lähti matkaan. Kotona sitten aloin googlailla ideoita ja törmäsin seuraavaan Karppisiskojen blogista löytyvään täytettyjen kesäkurpitsojen ohjeeseen, jossa mainitaan myös että käy munakoisoillekin. Ohje oli kahdelle munakoisolle, mutta minulla oli vain yksi. Laitoin sitten lisäksi vielä täytettyjä paprikoita 2 kpl. Alla niinkuin minä sen tein.

1 munakoiso

2 isoa paprikaa

400 g naudan jauhelihaa

öljyä paistamiseen

370 g chilitomaattimurskaa

1 valkosipulin kynsi

kevätsipulia

suolaa, mustapippuria, yrittejä (basilika, oregano, timjami)

1 dl kermaa

50 g juustoraastetta

1 kananmuna

gorgonzolaa

Halkaise munakoisot ja paprikat pitkittäin. Koverra suurin osa sisuksesta pois ja silppua se. Ripottele hieman suolaa munakoisoille ja laita sivuun odottamaan. Puhdista paprikat siemenistä ja muusta ylimääräisestä.

Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää silputtu valkosipuli ja munakoison sisus. Kypsennä pari minuuttia. Lisää tomaattimurska sekä mausteet. Anna hautua juustokastikkeen teon ajan.

1331049151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tee juustokastike. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää juustoraaste. Sekoittele kunnes juusto sulaa ja seos on sileää. Anna jäähtyä hetken ja lisää sitten kananmuna hyvin sekoittaen.

Pyyhkäise munakoison puolikkaita talouspaperilla jos ovat nostaneet nestettä pintaan. Annostele jauhelihaseos munakoisoihin ja paprikoihin ja ripottele päälle reilusti kevätsipulia. Valuta päälle juustokastike ja lopuksi jos haluat, lisää pinnalle vielä hieman gorgonzolajuustoa tai vuohenjuustoa.

Paista 200 asteessa n. 30 min.

1331049161_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hyviä tuli, kuinkas muuten tuolla juusomäärällä :) Munakoiso oli ihan uusi tuttavuus tosiaan näin käytettynä ja mikäs siinä, hienosti onnistui. Ja siitä sai vielä lisäkasvista tuohon täytteeseen toisin kuin paprikoissa.