Voi kikkare! Kiitos netti että tilttasit ja poistit koko keleen tekstin :/

No, alusta: Blogitapaamisesta asti minulla on ollut kaapissa Sunnuntain Täysjyvävehnäjauhoja ja vihdoin niitä pääsin kokeilemaan sämpylöiden muodossa. Tein tavallisuudesta poiketen vain puolikkaan taikinan, eli

2,5 dl lämmintä vettä

½ pussia kuivahiivaa

suolaa

tarpeeksi täysjyvävehnäjauhoja

1-2 rkl öljyä

Sekoita aineet ja vaivaa tasainen, kimmoisa taikina lisäten pikkuhiljaa jauhoja tarpeen mukaan. Pitää olla napakka taikina jota on helppo leipoa, mutta ei tokikaan liian kuiva. Jauhoja saa aina lisättyä leivontavaiheessa. Anna kohota 30-60 min ja leivo sitten soikeita pikkupatonkeja, n. 5 kpl. Vedä jokaisen leivän pintaan parit poikittaiset viillot terävällä veitsellä koristeeksi. Pistä kohottamatta kylmään uuniin ja käännä uuni päälle 225 asteeseen. Anna olla uunissa ehkä n. 20 min. Tarkista välillä. Kohoavat siis uunin lämmitessä.

Jauhot eivät leipoutuneet ihan niin hyvin kuin perusvehnikset, mutta kuitenkin ihan riittävästi. Maku oli aika terveellinen, eli vaatii hieman totuttelua. Mutta näitä voisi laittaa vaan osan, ettei se maku olisi niin kovin dominoiva.

Näihin sämpylöihin testasin myös uutta menetelmää, etten kohottanut niitä ollenkaan vaan suoraan uuniin ja hyvin toimi. Tuli tosi nättejä sämpläreitä. Helppoa ja nopeaa kuin mikä!

Sämpylät syötiin paistin, kasvisten ja kuskussalaatin kanssa.

Kuskussalaatissa oli tällä kertaa kasvisliemeen tehty kuskus, öljyä, kurkkua, tomaattia, salaattia, fetaa, punasipulia ja oliiveja. Oli kyllä herkkuateria. Olen ihan in love tuohon kuskusiin. Kiitos Pikku Leijonan Emännälle että paljastit sen ihanuuden minullekin :)