Tämän ohjeen löysin jokin aika sitten blogista Kaikki äitini reseptit ja päätin välittömästi, että tuota täytyy testata. Valitettavasti vain sitten kun aloin keittoa tehdä, ei kaupastamme löytynytkään tuoretta korianteria :/ Harmitti ja ostin kuivattua.

0,5 l keitettyä jasmiiniriisiä (n. 2 dl raakaa)

6 valkosipulin kynttä

3 rkl öljyä

250 g broilerin jauhelihaa

1,5 l kanalientä

5 tl valkoviinietikkaa (eihän minulla sitten tätäkään lopulta ollut, niin laitoin omenaviinietikkaa)

5 tl sokeria

4 tl kalakastiketta

2 kananmunaa

Koristeluun:

muutama kevätsipuli silputtuna

ruukullinen tuoretta korianteria

Sweet chili-kastiketta

Keitä riisi väljässä vedessä ja siivilöi kypsänä. Pilko kuoritut valkosipulinkynnet ja paista miedossa lämmössä kullankeltaisiksi. Siirrä sivuun odottamaan. Murustele raaka jauheliha kattilan pohjalle mahdollisimman pieneksi. Käännä levyt päälle ja kaada perään kuuma kanaliemi. Keitä liha kypsäksi (muutama minuutti) samalla hieroen jauhelihapaloja pienemmäksi lastalla tms.

Sekoita valkoviinietikka ja sokeri keskenään, kaada keittoon ja sekoita. Lisää joukkoon myös riisi, kalakastike ja valkosipuli. Sekoita. Riko munat kulhoon ja vispaa rikki. Kaada munaseos keittoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

Lopuksi keitto kulhoon ja päälle koristukset ja syömään.

Kuten Nanna Kaikki äitini reseptit blogista sanoi, uusi suosikkikeitto, loistavan hyvä nimittäin. Aivan mieletöntä herkkua, vaikka nimi ja ulkonäkö ei paljoa lupaakaan. Tätä ei voi kuin suositella. Ensi kerralla testaan sitten tuoreella korianterilla.

Tällä kertaa sekoitin kuivattua korianteria jo keiton sekaan, enkä laittanut sitä tuossa koristeluvaiheessa ollenkaan. Luultavasti se tuore olisi miljoona kertaa parempaa.