Joskus ostin muutaman Pirkan  yksittäispakattuja patonkeja. Sitten teki tuossa mieli sellaista, ja laitoin uunin päälle. Pakasteesta hain valkosipulipatongin ja luin paistolämpötilasta yms. Vaan mitä kummaa..

Patonki olikin mikroversio. Eli uuni pois päältä ja patonki mikroon. Eli pussista leikataan päät auki ja patonki laitetaan mikroon n. 2 min. Sitten patonkin otetaan pois pussista ja annetaan lämmön tasaantua hetki ennen leikkaamista.

Kuten kuvastakin näkyy, niin sisuksen voi ei ehinyt sulaa mukrotuksen aikana, joten mikrotin sitä paloina ilman pussia vielä reilun minuutin.

Patonkiin ei luonnollisestikaan tullut mikrossa rapeutta, mutta kyllä se ihan syötävää oli. Vieraille en ehkä kehtaisi tarjoilla, mutta kiireessä tuollaisen saattaisi hyvinkin sujauttaa mikroon.