Tämän ohjeen taijoin ihan omasta pikku päästäni. Ihan hyvää tuli kuitenkin ja pakastimeenkin riitti, kun tuli niin valtavan iso satsi. Aavistuksen kuivaksi jäi, eli hieman enemmän nestettä olisi paikallaan.

n 500 g rakettispagettia

400 g jauhelihaa

2 isoa sipulia

2 isoa porkkanaa

vihreitä papuja

purkki tomaattimurskaa

Fond du chef-härkäliemivalmiste

suolaa

sokeria

mustapippuria

juustoraastetta

Keitä rakettispagetit suolatussa vedessä puolikypsiksi. Ruskista jauheliha, lisää viipaloitu sipuli ja kypsentele jauheliha loppuun. Lisää tomaattimurska ja hieman vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää suhteellisen pieneksi pilkottu (tai raastettu) porkkana ja pavut. Mausta fond du chefillä, suolalla ja mustapippurilla. Taita tomaattimurskan happamuutta ripsauksella sokeria.

Kaada rakettispagetit uunivuokaan ja tasoita. Kaada kastike päälle ja tasoita. Lisää juustoraastetta. Paista 175 asteessa 45 min.

Kun tykkään noista pavuista niin paljon, niin pakko tunkea niitä ihan joka paikkaan. Mutta ne eivät siis maun kannalta ole millään muotoa erityisen tärkeät.