Tämän kinuskisen suklaapiirakan ohjeen huomasin jo tammikuun puolella Jonnan keittiöstä ja heti tuli innostus kokeilemiseen. Hieman viiveellä pääsin sitten tätä toteuttamaan. Tein vain puolikkaan satsin kun ei ollut syöjiäkään niin paljon. Alla ohje alkuperäisillä mitoilla.

Pohja:

250 g voita

200 g tummaa suklaata

8 kananmunaa

5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

Kuorrutus:

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria

Sulata kattilassa voi. Ota kattila liedeltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada syvälle uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa reilu puoli tuntia. Anna pohjan jäähtyä. Keitä kuorrutteen aineita paksupohjaisessa kattilassa 30-40 min ja levitä valmis kinuski pohjan päälle.

1331049190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse tehty kinuski oli minulle ihan uusi tuttavuus. En ole ennen sellaista tehnyt ja aika vähän sellaista koskaan syönytkään. Tuli mieleen ihan se kun lapsena mummo teki nekkuja jotka maistui juuri samalta :)

Muutoin kinuski ei ollut niin herkkua kuin kaupan valmis. Voisikohan kinuskin tehdä tavallisesta sokerista, kun en tuosta fariinisokerista kamalasti muutenkaan pidä. Luulen että se aavistuksen liian raskas maku johtui juuri siitä.

Kokonaisuutena piirakka oli ihanan mehevää ja suklaista. Vielä kun tuon kinuskin saisi täydelliseksi niin olisi kyllä todellista herkkua.