Käydessäni ostamassa leivontatarvikkeita Siwasta, tarttui mukaan kaupasta myös köntti possun lapaa. Uunilihaa siis iltaruoaksi.

1 pala porsaan lapaa (minulla kiloinen pala, mukana luuta sekä reilusti rasvaa)

2 isoa porkkanaa

pala juuriselleriä

4 pientä sipulia

2 laakerinlehteä

maustepippureita

suolaa

Huuhdo possu ja kuivaa pintaa hieman talouspaperilla. Hiero kummallekin puolelle reilusti suolaa. Kuori ja paloittele kasvikset, porkkanat ja selleri viipaleiksi tai tikuiksi ja sipulit lohkoiksi. Laita puolet näistä ja muutama maustepippuri sekä laakerinlehdet uunivuoan pohjalle, nosta liha päälle ja loput kasvikset ja pippurit perään. Lisää 3-4 dl vettä. Paista 150 asteessa vähintään 4 h, mielellään jos aika riittää niin pidempäänkin. Tarkista välillä että vesi ei lopu.

Tarjoa perunoiden kanssa.

1325418552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on mukava talviruoka jättää uuniin muhimaan pienellä lämmöllä ja lähteä itse ulkoilemaan koiran kanssa tai vaikka pulkkamäkeen. Kyllä sitten maistuu hyvälle!

Tämä on kyllä sellainen ruoka, että vaatii aika lailla suolaa seurakseen, joten ihan rohkeasti sitten vaan sitä ripsitään siihen pintaan. Tästä tulikin inspiraatio tehdä karjalanpaistia tässä joku päivä.