Kävin pyörähtämässä Tallinnassa. Lämmintä oli melkein 30 astetta, joten hieman meinasi olla puhti poissa. Lisäksi minulla on elämäni silmätulehdus, joka särkee ja häiritsee näkökenttää. Että rankka reissu oli, mutta ihan kivaa silti :)

Perinteitä kunnioittaen, söimme jälleen kerran laivan buffet-pöydässä. Se on se paikka, jossa voi antaa itselleen luvan sikailla oikein sydämensä kyllyydestä ;) tässä lautasella hauenmätiä, keltaista ja mustaa merileväkaviaaria, joiden kanssa sipulia ja smetanaa. Lohta graavattuna, kylmä- ja lämminsavustettuna sitruunalla. Ahvenanmaalainen siikatartar Rosala-limpun päällä sekä rapusalaatti.

Tässä samoja kuin edellisessä, mutta lisäksi hillottuja sieniä, rapusilakkapihviä, oliiveja, mozzarellapalloja basilikalla, muna-anjovistahna ruisnapilla, valkokaalisalaatti, tomaattisilliä ja perunasalaattia.

Tässä törkeästi katkarapuja samalla lautasella kuin villisika- ja lammasmakkaraa, sekä lohkoperunat Toscanan tapaan, jotka muuten oli tositosi hyviä.

Tässä samoja perunoita kuin edellisessä, spelttisalaattia, tzatzikia, valkokaalisalaattia, lämminsavustettua lohta ja - peuranpaistia.

Jälkiruokaosastokin oli varsin kattava. Lautasella lettuja, joiden välissä kaneliomenaa ja rusinoita, suklaamoussea, mini kermaleivos, brownie, Isoäidin kakku sitruunakastikkeen ja pinjansiementen kanssa sekä keksiä ja rommia sisältävät suklaapalat.

Juustolautanen oli ihanuutta. Patonkia, jotain ihmeellistä ohutta leipää sekä suolakeksejä. Juustoina brie, sinihomejuusto, Ahvenanmaalainen kermajuusto, ekologinen gouda, sekä ihanan taivaallinen Taleggio, kittijuusto. Lisänä vielä viikuna-laakerinlehtimarmeladia, josta en tykännyt yhtään.

Runsaan illallisen jälkeen menimme kannelle hieman happihyppelylle. Jollain teinillä on hauskaa. Kuva on tosi huono, kun ei ollut oma kamerani, jolla kuvan otin. Mutta kyllä tuosta kai selvän saa. Olin ihan varma että kohta olisi edessämme litattua teiniä, mutta ei kuitenkaan.

Seuraavan päivän ohjelmaan kuului Prismassa käynti, josta nappasimme hieman aamu/välipalaa. Tässä kolmen juuston pizza. Ainakin siinä oli sinihomejuustoa ja emmentalia. Kolmatta en kyennyt tulkitsemaan. Todella tuhtia ja rasvaista.

Vastapainoksi suolaiselle maistelimme myös hieman makeita leivonnaisia. Tämä oli jonkinlainen rahkaviinerityyppinen leivonnainen.

Tämä kuva on karsea, mutta maisteltuna eivät ollenkaan pahoja. Tuollaisia rahkapalleroita. Sisällä ei siis ollut mitään rahkamölliä, vaan rahka oli taikinassa. Pinnalla tietysti molemmissa tomusokeria.

Kaupungilla jonkin aikaa kuljeskeltuamme jouduimme taas syömispuuhiin. Totesimme vanhan tuttumme Hermeksen sulkeneen ovensa, muuttuneen joksikin ihan muuksi ja senkin pitävän kesätaukoa. Seikkailimme sitten sataman D-terminaalin lähellä olevaan ostoskeskukseen josta löytyi jo vanhasta muistista ravintola, jossa emme kuitenkaan ennen olleet vierailleet.

Kyseessä oli Kikka Kõrts-ravintola. Nettisivuja ei ole, mutta FBstä löytyy vähän tietoa. Eli paikka on vastaava kuin Latvian Lido-ravintolat, eli kuljet tiskiltä tiskille, valitset mitä haluat ja maksat sen mukaan.

Seuralainen otti juustopäällysteistä kanaa, jossa yllätyksenä oli juuston alla jalapenoja. Lisäksi perunoita ja kasviksia.

Minun annokseni sisälsi jonkinlaista kalaa, en millään muista, että mitä, sekä grillattuja kasviksia.

Oikein oli hyvät ruoat ja edulliset hinnat. Tuonne mennään toistekin, ja kokeneempina, niin otetaan ehkä jotain muutakin syötävää vielä. Valinnanvaraa oli paljon ja kaikki näytti tosi hyvältä. Suosittelen, eikä ole kaukana satamasta.

Lopulta menimme laivalle ryytyneinä jo reilusti ennen lähtöä, ja parkkeerasimme varjoisalle peräkannelle. Otimme ehkä tunnin unoset kannella, ja heräsimme laivan lähtöön. Kannella iloinen jänismatkustaja istuskeli, ja nautti auringosta.

Lopulta hän kyllästyi ja otti siivet alleen.

Sellainen reissu taas. On tuo matkustaminen vaan aika rankkaa puuhaa. Tuliaisista sitten myöhemmin.