Aamupalaksi tein croisantteja valmiista taikinasta:

Äitini on joskus kymmenen vuotta sitten tehnyt näitä kerran, mutta siitä ei ole mitään muistikuvaa kuin, että niitä tehtiin. Piti siis testata, kun osui vastaan kaupan hyllyllä. Hintakaan ei ollut ihan kauhean päätähuimaava. oliko n. 2 €. Taikinaan pääsi käsiksi repimällä purkin kuvapaperin pois,

jolloin purkki lähti halkeamaan ja taikina paljastui. Sisällä oli siis rulla, jossa oli kuusi pitkää kolmiota, jotka piti irroitella toisistaan.

Rullan aukisaamiseksi oli ohje: avaa varovasti saumaa pitkin. Aivan, tein niin, mutta silti se oli väärä kohta, sillä kaksi kolmiota hajosi siinä hommassa, toisesta lähti kärki ja toisesta kolmion kanta irti. Onneksi oli aika tarttuvaa taikinaa, joten sain ne liimailtua takaisin paikoilleen.

Taikinakolmioihin piti ohjeen mukaan tehdä 4 cm pitkä viilto, mutta en oikein tajunnut, että miten päin se viilto olisi pitänyt tehdä, joten tein jokaiseen vähän eripäin. En huomannut eroa. Kaksi jätin ilman täyettä, ja neljään laitoin emmentalia. Sitten ne vain rullattiin kasaan, voideltiin maidolla ja paistettiin uunissa 200 astetta ja 10 min.

Tässä lopputulos. Kuusi pientä croisanttia. Ihan ok maku. Seuraavan kerran voisi kokeilla laittaa suklaata väliin.