Tein suklaafondantteja. Ohjeen löysin Pastanjauhajilta. Tein puolikkaan annoksen, eli kahdelle. Tässä alkuperäinen ohje:

50 g voita
50 g tummaa suklaata
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
3/4 dl sokeria
60 g valkoista suklaata (käytin tummaa)

Sulata tumma suklaa ja voi kattilassa varovaisella lämmöllä. Vesihaude tai mikro on yleensä ohjeenmukaista varovaisuutta, mutta levylläkin uskaltaa sulatella, kunhan ei ihan täysillä tuhuuta ja muistaa sekoitella taajaan.

Vaahdota sokeri ja kananmunat keskenään ihan kunnolla, tukevaksi vaahdoksi asti. Varista joukkoon vehnäjauhot ja sekoita vähän. Lisää mukaan vielä suklaa-voiseos ja sekoita varovasti nostelemalla esim. nuolijalla tai lastalla taikinaa kulhon reunoilta keskelle. Älä veivaa liikaa, mutta sekoita toki kuitenkin kunnolla mylälle asti.

Täytä vuoat ei-ihan-täyteen niin, että reunoille jää sentti tai pari kohoamisvaraa. Jos haluat paistoksiisi vielä suklaasydämet korostamaan muutenkin muhean suklaista makua, paina tässä vaiheessa esim. valkosuklaapalat (eli laitoin tummasuklaapalat) taikinan sisään kippojen keskelle.

Paista kiertoilmauunissa 185 asteessa 10 minuuttia (normiuunissa hieman kuumemmassa, ehkä 190-195 asteessa) ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Nämä voi syödä joko ihan sellaisenaan tai haluamansa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Me söimme nämä ihan tältään, ja pikku mokan tajusin tehneeni laitettuani vuoat uuniin. Nimittäin en muistanut laittaa ollenkaan tähän voita :D No, sattuuhan sitä... olivat nämä kuitenkin sellaisenaankin hyviä. Vähän sellaisen suklaisen täytekakkupohjan oloista, eli kuivakkaa, mutta hyvää kuitenkin. Eli ensi kerralla laitan sen voinkin tuohon mukaan ja veikkaan että nämä ovat taivaallisia. Koskaan ennen en ole maistanut, joten ihan varma en ole miltä näiden oikeasti pitäisi maistua. Mutta suosittelen ohjetta lämpimästi.