Kesän ollessa jo pitkällä ja marjakauden häämöttäessä jo hyvinkin lähellä on viimeistäänkin aika saada pakastinta vähän tyhjemmäksi. Pakastimen kätköistä löytyi joskus jo syksyllä jotain tiettyä tarkoitusta varten ostettu lehtitaikinalevy, josta ei sitten koskaan tullutkaan tehtyä mitään. Samoin pikkuinen pussinloppu kinkkusuikaleita ja juustoraastetta odottelivat käyttämistään. Siispä pikkusuolaisten hyrrien tekoon.

1 iso lehtitaikinalevy

100 g kinkkuasuikaleita

1,5 dl juustoraastetta

2 rkl tuorejuustoa

oreganoa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse avattua levyä hieman ohuemmaksi. Sekoita täytteen ainekset ja levitä taikinapohjalle. Rullaa niin päin että saat mahdollisimman pitkän rullan aikaiseksi. Viipaloi n. 1 cm paloiksi (minulla tuli 19 kpl). Muotoile pyöreämmäksi ja laita pellille hieman erilleen toisistaan. Laajenevat jonkin verran, joten väliä saa olla etteivät koske toisiinsa. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 20-30 min.


Itsehän tietysti laitoin taikinapyörylät ihan liian lähelle toisiaan, joten hiemanhan ne sitten kohosivat yhteen. No, onneksi ulkonäkö ei ole kaikki kaikessa :) Hyviä ja helppoja olivat kumminkin ja tekivät hyvin kauppansa työpaikan kahvihuoneessa.