Isäni kävi viikonloppuna verkoilla ja sieltä nousi reilu kymmenen ihan kivan kokoista haukea. Haukihan ei ihan kauhean kummoinen kala ole, mutta ihan hyvää siitä pikku vinkeillä tuli. Eli isäni käsitteli hauen, eli otti siitä nahan pois, siis koko nahan, ei vain suomuja. Samoin kaiken ylimääräisen, niin että jäljelle jäi fileet. Kotona laitoin kalan rasiaan ja pirskottelin päälle soijakastiketta. En uskaltanut kovin paljoa laittaa, kun se on kuitenkin aika suolaista, ettei mene överiksi. No, olisin saanut laittaa sitä hieman enemmänkin. Mutta soijakastike parantaa valtavasti hauen makua. Annoin kalojen olla soijassa yön yli, ja sitten paisteltiin ne pannulla voissa.

Kaveriksi päätyi ranskalaiset perunat ja pitkästä pitkästä aikaa ihana feta-salaatti:

salaattia (meillä nyt oli kaapissa jäävuosisalaattia)

kurkkua

tomaattia

paprikaa

fetaa

punasipulia

päälle kastikkeeksi hieman öljyä ja balsamiviinietikkaa

Voi että oli hyvää :)