Ollaan pari päivää appilassa käymässä. Joten ei ehkä ruuanlaittoa.

Mutta muuta sentään. Appiukko lämmitti aamulla leivinuunia. Myöhemmin tuli sitten puheeksi, kuinka kuumaksi hän sen uunin oikein lämmittikään. Vastaus näyttää tältä:

Uuni on niin kuuma, että koirakin sulaa kun istuu sen vieressä. Juniori nimittäin tosiaan istui uunin vieressä lattialla, ja poltti karvansa. Oletettavasti turkki osui uunin kylkeen ja se oli niin kuuma, että lähti polttamaan turkkia. Ajattelin ensin että koira oli sotkenut itsensä johonkin ihme kuraan, mutta kun aloin tutkia sitä lähemmin, niin huomasin, että turkki oli ihan purua. Ei onneksi isolta alalta. Ilmeisesti se uuni on sitten TODELLA kuuma.

No.. jos jotain kuumaa niin kylmääkin. Täällä on 24 astetta pakkasta, ja tuulee reilusta, eli on suht vilpoista.

Junioriakin paleli ja tassuja piti nostella koko ajan kun vähän käytiin ulkona kääntymässä. Olispa nyt ollut tossut mukana.

Appiukko ja mies päättivät pakkasten kunniaksi siivota vähän ullakkoa jonne on  kertynyt vähän kaikenlaista rojua. Näin ne hommat hoidetaan miesten tyyliin:

Itsellehän tuollainen vaihtoehto ei olisi tullut mieleenkään. Mutta toisaalta, jos esimerkiksi mustikat perataan paineilmalla, niin miksei ullakkoakin voisi tyhjentää ikkunan kautta suoraan traktorin lavalle. Kuvassa kyydissä on vanha sohva, joka jollain konstilla on saatu sisään vintille, mutta ei se enää pois mahtunut tulemaan. Lieneekö tullut vähän turvotusta kosteassa tilassa. Palasiksihan se piti laittaa, raukka.

Niin ja lehmätkin olivat karussa hetken aikaa, mutta siitä ei kuvaa ole, kun en ennättänyt reagoida.