Tämän ohjeen bongasin tänään Kotikokista, kun pohdiskelin mitä tekisin elämäni ensimmäisllä tuorepastoilla, joita olin ostanut eilen kokeilumielessä. Ostin siis Rainbown Juusto Tortelloni tuorepastaa. Siinä on täytteenä useita eri juustoja: ricotta-, edam-, emmental-, grana padano- ja gorgonzolajuustoja ja pakkauksessa on kaksi annosta, eli 250 grammaa. Pelkiltäänkin tortellonit olivat ihan hyviä, mutta niiden syönti kuumana oli hieman hankalaa, kun ne ovat niin isoja. Ostan ehkä toisenkin kerran.

Itse ruokaan, jota taas hieman sovelsin alkuperäisestä:

250 g maustamattomia broilerin suikaleita

1 iso sipuli

1 valkosipulin kynsi

1 punainen paprika

2 dl kermaa + 1/2 dl vettä purkin huuhtomiseen

suolaa

paprikajauhetta

chilijauhetta

cayannepippuria

Paista kanat öljyssä ruskeiksi sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa. Kun kanat ovat ruskettuneet, lisää kerma, purkin huuhteluvesi ja mausteet. Lisää paprikat pieninä paloina ja anna kypsyä hiljaisella lämmöllä pastan keittoajan. Keitä pasta ohjeen mukaan. Mikä vain pasta käy, meillä oli sitä tuorepastaa, jonka keittoaika oli vain muutamaan minuutin. Tarkasta kastikkeen maku. Kun pasta on kypsää, valuta se siivilässä ja laita tarjoiluastiaan ja kaada kastike perään. Sekoita ja tarjoile heti.

Helppoa, nopeaa, ihan perusruokaa. En hallelujaa kuitenkaan huuda tämän takia. En uskaltanut laittaa kastikkeeseen tarpeeksi suolaa, kun ajattelin että niissä pastoissa on kuitenkin sitä suolaa siinä juustossa. Ja sen virheen tein, mutta se on kyllä pastavalmistajan moka, että ohjeessa ei lukenut, että laita keitinveteen suolaa, joten en laittanut kun ajattelin taas että onhan sitä siinä. Mutta kun sitä juustoa ja suolaa on vain sen pastan sisällä, ulospäin se maistuu aika lattealle. Eli suolaa pastan keitinveteen!!!