Tällaisen nakkigratiinin ohjeen nappasin Yhteishyvästä. Pikkuisen taas muokkailin ohjetta alkuperäisestä.

n. 8 dl kierrepastaa

250 g paketti Pirkka krakovanmakkaraa

6 kuoretonta nakkia

500 g tomaattimurskaa

2 dl sinappikurkkusalaatti

3 kananmunaa

2 dl juustoraastetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko makkarat suupaloiksi ja paahda niitä pannulla että saavat hieman väriä. Ei tarvitse rasvaa kun niistä itsestään irtoaa tarpeeksi. Sekoita tomaattimurska, kurkkusalaatti ja kananmunat. Kaada valutetut kypsät pastat ja makkarat uunivuokaan. Huuhtaise myös makkaroidenpaistopannua vesitilkalla ja lisää sekin vuokaan. Sekoita suurin piirtein ”tasaiseksi”. Kaada tomaattiseos päälle ja juustoraaste päällimmäiseksi. Paista 200 asteessa n. 30 min.

Ruoka oli kyllä ihan hyvää, mutta minusta tuo kananmuna teki tomaattimurskasta aika inhottavaa. Se meni sellaiseksi ryyniksi. Krakovanmakkaraa ostin ekaa kertaa, ja se oli kyllä taivaallisen hyvää. Mausteista ja maukasta, vaikka hieman tyyristä onkin, niin tulen kyllä ostamaan sitä uudemmankin kerran. Kurkkusalaatti oli tosi hauska idea tuonne ruoan sekaan, mutta ei kyllä maistunut sieltä juurikaan, että sitä olisi voinut olla enemmänkin. Jopa tomaattimurska voisi olla se jonka määrä olisi vähäisempi tai ettei sitä olisi ollenkaan ja se maku tulisi siitä kurkkusalaatista. En tiedä, mutta ihan tällaisenaan en ollut täysin tyytyväinen.