Jo monta päivää minun on pitänyt leipoa tätä kakkua, mutta en vain ole joutanut. Ohjeen löysin Kyökkipiika Katilta.

150 g margariinia

3,75 dl sokeria

4 munaa

6 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

150 g mansikkajogurttia

1, 5 dl maitoa (+ 0,5 dl maitoa kaakaotaikinaan)

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl vanilliinisokeria

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja leivinjauhe, sitten maito ja jogurtti. Ota kolmasosa taikinasta erilleen ja mausta se kaakaojauheella. Notkista kaakaotaikina tipalla maitoa.

Laita taikinoita kerroksittan voideltuun vuokaan ja tasoita pinta. Voit haarukalla "tökkiä" taikinaa vielä vähän, jotta kuviot leviävät.

Paista 175 asteessa n.50 minuuttia (normaali kakkuvuoka). Kumoa jäähtyneenä. Minulla ei ihan mahtunut kakkuvuokaan, joka on mielestäni normaalin kokoinen. Tai siis mahtui taikina siihen, mutta kun lopetin paistamisen, löytyi uunin pohjalta taikinakakkara, eli kohotessaan taikina tuli hieman ulos vuoastaan. Lähti kyllä siististi veitsen avulla pois.

Vihaan kyllä kakkujen tekemistä, minulle ei ole jotenkin yhtään lahjoja siihen hommaan. Nytkin kakku jäi raa'aksi sen tötterön vierestä. Argh! Niiltä osin kuin kakku oli kypsä, se oli ihanan mehevä ja hyvän makuinen. Onneski tämä ei ollut menossa mihinkään julkiseen syöntiin vaan ihan kotitarpeiksi.