Tänään ruokana on Peppi Pitkätossun voimavuokaa. Tätä olen tehnyt joskus ennenkin, ja oli ihan hyvä, helppo ja nopea ruoka. Tänään vähän muuntelin reseptiä, joka on alkujaan Maku-lehdestä, ja löytyy myös Makun nettisivuilta, maku.fistä.

Tässä on 6-8lle syöjälle:

1 rkl öljyä
800 g nauta-sikajauhelihaa (laitoin vain n. 400 g)
1 prk (70 g) tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 lihaliemikuutio
1/2 tl mustapippuria
1 1/2 l vettä
350 g (noin 7 dl) pätkäspagettia (laitoin vähän enemmän kun olisi muuten jäänyt pari hassua makaronia purkin pohjalle)
250 g Koskenlaskijasulatejuustoa (Voimakas)(laitoin 100 g kylmäsavuporokoskenlaskijaa ja loput maustamatonta Olynpiaa)

lisäksi laitoin 2 isoa sipulia ja 2 isoa porkkanaa raasteena.

Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa (sipulien kanssa). Sekoita jauhelihan joukkoon porkkanaraaste ja tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua viitisen minuuttia.

Lohko sulatejuusto pienimmiksi paloiksi ja anna liueta. Kaada spagetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

Minulla tuosta satsista tuli niin iso, ettei se mahtunut tuohon 2 l Kermansaven uunivuokaan. Jouduin jakamaan sen kahteen vuokaan, joten kannattaa pohtia onko sinulla vuokaa johon koko ruoka sopii (ehkä n 3 l), tai sitten onko sinulla kahta vuokaa jotka mahtuvat yhdessä uuniisi. Minulla onneksi on tuollainen kapeä lasinen uunivuoka, joka  mahtui tuon ison vuoan kaveriksi ja luukkukin meni vielä kiinni :)