Tätä sienipiirakkaa tein nyyttäreihin viemiseksi. Pohjan ohje on taas se ihana Rakkautta, oliiveja ja timjamia-kirjan raejuustopohja. Ohje on tässä kolminkertainen, eli uunipellille sopiva. Linkin takaa löytyy pyöreään vuokaan sopiva ohje.

Pohja:

300 g raejuustoa

3 kananmunaa

12 dl vehnäj.

2 ¼ dl öljyä

Sekoita aineet, öljy viimeisenä. Ota sivuun pieni pala taikinaa ja kaulitse tai taputtele loppu taikina uunipellille. Kauli sivuun ottamasi taikina ohueksi ja tee siitä haluamasi laisia koristeita laitettavaksi piirakan päälle. Varo etteivät kuivu jos joutuvat odottelemaan.

Täyte:

n. 1-2 l tuoreita sieniä

2 keskikokoista sipulia

200 g savukinkkusuikaleita

juustoraastetta

Munakermaseos:

2 ½ dl ruokakermaa

1 ½ dl maitoa

3 kananmunaa

mausteita (suolaa, valkopippuria)

Siivoa sienet ja pieni niitä vähän. Kiehuta pannulla pois ylimääräinen neste. Lisää viipaloitu sipuli ja voinokare ja paista sipulit pehmeiksi. Levitä piirakkapohjalle kinkkusuikaleet ja sitten sienisipuliseos. Kaada päälle munakermaseos ja juustoraaste. Koristele jos koristeita teit. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min.

Tässä taas kamalimmat kuvat ever-kilpailun satoa :D aina ei voi onnistua, otin varmaan viisi kuvaa, ja kaikki olivat epätarkkoja paitsi tämä yksi, jossa oli siis tarkoitus kuvata noita koristuksia tarkemmin. Mutta siis piirakka oli täydellisyyttä, pohja ihana, täytteet nam ja koristeetkin onnistui, eikä palaneet ;) Pääsin kokeilemaan uusia ihania muottejani jotka ostin silloin Chez Mariuksesta. Kivasti toimivat, vaikkeivat ihan ehkä parhaimmillaan tällaisessa hommassa olleetkaan.