Tämän ohjeen bongasin Cebiciltä, joka oli tehnyt tätä ja montaa muuta salaattia Marttojen salaattikurssilla. Linkin takaa löytyvässä postauksessa on monta muutakin kiinnostavaa salaattia, jotka varmaan jossain muodossaan päätyvät meillekin testiin. Alkuperäinen ohje siis linkin takaa, tässä oma versioni kaapeissa olevista tuotteista. Näillä määrillä ruokkii noin kolme henkeä jos tarjolla on vain tätä salaattia.

2 dl pientä kuviopastaa

vettä

suolaa

Marinadi:

1/2 dl rypsiöljyä

loraus punaviinietikkaa (vajaa 1/4 dl)

1 tl sinappia

1 tl sokeria

ripaus suolaa (1/4 tl)

mustapippuria

1 valkosipulin kynsi raastettuna

 

200 g kypsää lohta

1 jääsalaattipussi

200 g tölkkimaissia huuhdeltuna ja valutettuna

100 g pakasteherneitä sulatettuna

1/2 kurkku

kuivattua tilliä

Keitä pasta kypsäksi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Tee marinadi ja sekoita pastan joukkoon. Anna maustua tunti jääkaapissa.

Revi salaatti, pilko kurkku ja paloittele lohi ja sekoita kaikki aineet pastan joukkoon. Anna maustua vielä hetki.

Kun valmistin tuon marinadin ja maistoin sitä, oli se todella tujun makuinen. Valmiissa salaatissa maku olikin sitten todella tasapainoinen, eli kannattaa vaan ihan rohkeasti "ylimaustaa" se marinadi. Lohi oli aika vahva makupari tähän, joten ensi kerralla kokeilen jotain muuta hieman miedompaa proteiinia tähän. Mutta taatusti ei ollut viimeinen kerta kun tätä salaattia teen. Mahtava marinadi! Kiitos Cebic, että jaoit meille Marttojen viisautta :)