Vihdoin sain aikaiseksi tehtyä uuniperunoita. Ja oikeastaa aika vahingossa, sillä piti tehdä ihan jotain muuta perunalisäkettä uunissa, mutta tajusin sitten että eihän ne lihan kanssa mahdu samaan uuniin. Uuniperunat sen sijaan mahtuu oikein kivasti sinne lihavuoan vierelle ritilälle. Ruokana oli siis perunoiden lisäksi naudan paistia sekä jallukastiketta.

Perunat kypsensin niin, että tökin niihin vähän haarukalla reikiä ja mikrotin niitä muutaman minuutin. Sitten laitoin ne folioon ja lihan kanssa uuniin, muistaakseni 125 astetta. Lihan kypsyttyä annoin perunoiden vielä kypsyä kuumemmassa uunissa lihan vetäytyessä.

Liha oli ruskistettu pannulla joka puolelta ja maustettu suolalla ja pippurilla. Lihamittari kylkeen ja uuniin paistopussissa.

Perunoille tein täytteen kermaviilistä, majoneesista, valkosipulista ja mausteista.

Lopuksi keksin vielä tehdä jallukastikkeen lihasta valuneesta liemestä uunipannun pohjalta. Otin sen siis talteen, kuumensin ja suurustin tilkalla maizenaa. Lisäsin kermaa ja vähän mausteita ja lopuksi jallua, mutta en keittänyt sitä enää pois.

Kastikkeen väri jäi vähän aneemiseksi, mutta maku oli loistava. Uuniperunat olivat juuri niin maukkaita kuin oli muistellutkin. Miksi ihmeessä uuniperunoita tulee tehtyä niin harvoin! Välillä tämmöinen luksusruoka on enemmän kuin tervetullutta :)