Tämä ohje on Pikku Leijonan Emännältä. Hän oli jotain tämäntapaista syönyt aiempana ravintolapäivänä, ja sen perusteella kehitellyt reseptin. Tässä oma muokkaukseni, n. 3 hengelle alkupaloiksi.

n. 400 kurpitsasosetta paahdetuista kurpitsoista (lohko kurpitsat, poista siemenosio, paahda 175 asteessa n. 1,5 h, poista kuori, soseuta)

voita

hunajaa

1 sipuli silputtuna

öljyä

3 dl kasvislientä

1/4 pkt Koskenlaskijaa (voimakasta)

vajaa 1 dl kermaa

suolaa, mustapippuria, cayannepippuria, muskottipähkinää

Kuulottele hetki sipulisilppua voiöljyseoksessa. Lisää hunaja. Lisää kurpitsasose ja kasvisliemi. Anna kiehua hiljalleen hetki. Lisää Koskenlaskija ja anna sulaa. Soseuta (kurpitsahan on jo soseena, mutta sipulit ei). Lisää kerma ja mausteet, kuumenna ja tarjoa.

Minusta tämä oli nyt paras kokeilu näistä kurpitsaruoista tähän mennessä. Ei ollenkaan huono enää :) Täytynee vielä kokeilla ihan valmistaa tämä alusta asti, kuten Pikku Leijonan Emäntä on blogissaan kirjoittanut, että antaisiko se tälle vielä jotain ylimääräistä.