Illalla tein vielä suklaakakun. Tämä siksi, että olin saanut joululahjaksi 85 %sta suklaata, joka oli niin hurjan tummaa, etten sitä kyennyt syömään. Ohjeen löysin netistä, yhteishyvä.fi/ruokamaailma nimellä Suussa sulava suklaakakku. Muuttelin ohjetta hieman.

Ohje:

200 g taloussuklaata (laitoin 85 %sta ja maitosuklaata)

200 g  margariinia(käytin normaalisuolaista voita, ei kannata. Suola puskee pahasti läpi, ainakin ilman kuorrutusta)

4 munaa

2 dl sokeria

4 rkl kaakaojauhetta (laitoin vain 3 rkl ja tilalle hieman mariannerouhetta, sopi kivasti)

1,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta
 

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Itsehän en nyt tehnyt tuota kuorrutusta, koska suklaa loppui kesken. Tarjosin sen kanssa sen sijaan vadelmia, ihan kivasti nekin sopivat. Kakusta tuli hieman kuiva, mutta laitoin sen jääkaappiin, jossa se kuivuus tasoittui todella hyvin.
 

Kuorrutus

150 g  taloussuklaata
1 dl kermaa
1 rkl margariinia
 
 

Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.