Pavut on ihania. Ihania. Tosi ihania. Rakasta niitä. Erityisesti näitä vihreitä palkopapuja. Ja valkoiset on myös tosi hyviä. Mutta on ne pelkät pavutkin herkkua. Nämä papuset päätyivät rikastuttamaan kanarisottoa.

Tein ekaa kertaa risoton tällaisessa isossa syväreunaisessa paistinpannussa, kun aina on tuntunut, ettei kattila oikein riitä. Tässä oli kiva hämmennellä risottoa, eikä pannut itkenyt laitojaan ollenkaan.

Ohje on taas sama perusohje, pikku muutoksin. Lisäsin kasviliemikuution lisäksi hieman kanaliemivalmistetta ja tokikin nuo pavut olivat uusi juttu. Keitin niitä 10 min palasteltuina hieman pienemmiksi ja heitin sekaan ihan loppuvaiheessa. Juustona en tällä kertaa käyttänyt parmesaania, vaan kaapin kätköistä löytyvää pecorinoa, mikä sopikin oikein mainiosti.

Tein risotosta taas oikein ihanan kosteaa, että sitä saa lusikalla vaikka syödä. Ja tosiaan pecorino ei millään muotoa hävinnyt parmesaanille tämän ruoan maustajana.