Tänä vuonna innostuin taas ruusupavun kasvatukseen. Tarinaa parin vuoden takaa ruusupavuista ja yleensäkin parvekkeen tapahtumista on täällä. Silloin ei pavut olleet mikää ihan kamalan suuri menestys ainakaan ravinnon tuottavuuden kannalta. Toivottavasti nyt menee paremmin.

Sain äidiltä ruusupavun siemeniä ja hieman ohjeita ja eikun kokeilemaan. Liotin papuja pari päivää. Sitten istutin ne 24.4. raejuustorasioihin, peitin muovipussillä löyhästi ja muistin kastella sumutepullolla sopivasti joka päivä että pysyvät kosteana.

Alla kuvaa 28.4.. Eli kaikki kolme lähtivät hienosti itämään.

1335697179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhden pavun olin istuttanut epähuomiossa ihan liian pinnalle, joten sillä on juuret näkyvillä ja isot juuret onkin ottaen huomioon että kasvua on takana vasta muutama hassu päivä.

Tänään ajattelin sitten siirtää pavunpoikaset omiin ruukkuihinsa, jotteivat juuret kovin pahasti sotkeudu toisiinsa. Voi sitten olla hankalampi myöhemmin erottaa niitä. Meinasin myös viedä pavut jo ulos, jotta eivät kasvata ihan niin hurjasti vartta, vaan niistä tulee tukevia ja reippaita papuja jotka ei tykkää huonoa Suomen vähälumisesta kesästä ;) Kun vähän tarkkailee lämpötiloja, ei pavuilla pitäisi olla mitään hätää ulkonakaan. Jos ihan kamalan kylmä yö on tullakseen, niin sitten noita voisi vähän peitellä jollain kankaalla. Mitään kunnon harsoahan minulla ei ole, mutta mikä tahansa riepu ajanee asiansa.

Palaan taas asiaan jossain vaiheessa kun on lisää jotain raportoitavaa.