Cebic oli jokin aika sitten tehnyt Pasta Carbonaraa, ja oli laittanut hyvät ohjeet blogiinsa. Silloin teki heti mieli sitä tehdä, ja tässä se nyt sitten on!

 

170 g amerikan pekonia (minulla ollut paketillinen taisi olla 140 g)

2 dl 15% ruokakermaa

2 kananmunaa

1 valkosipulinkynsi

150 g parmesaania (mittaamatta raastoin)

mustapippuria

ripaus suolaa

reilusti persiljaa

n. 1/3-½ pkt spagettia

(tilkka pekonista irronnutta rasvaa)
 
Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Pilko pekoni suurehkoiksi paloiksi kuivalle ja kylmälle paistinpannulle. Lämmitä pannua täysillä, kunnes pekoni alkaa kypsymään, laske lämpöä ja paista miedolla lämmöllä ruskeaksi ja rapeaksi. Laita tarvittaessa sivuun odottamaan pastan kypsymistä.

Sekoita ruokakerman joukkoon kananmunat, raastettu juusto, raastettu valkosipulinkynsi ja mausteita. Mustapippuria saa olla reilusti, siitähän miilunpolttajan pasta tunnetaan.
 
Kaada pastasta vesi pois ja kumoa takaisin kattilaan. Lisää joukkoon rapeat pekonipalat, juusto-kermaseos ja halutessa pieni loraus pekonista irronnutta rasvaa. Laita kattila hetkeksi takaisin levylle, että juusto sulaa hieman. Sekoita ja tarjoile, koristele pinta halutessasi juustoraasteella, pekonilla ja mustapippurirouheella.

Voi että oli hyvää. Kamala kamala kaloripommi, mutta todellakin sen arvoinen :D nyt kun huonojen ohjeiden ja sitä myötä kokemuksien jälkeen sain näin ihanan ruoan tehtyä hyvällä ohjeella, niin taatusti teen uudestaankin. Kiitos Cebic :)