Piti tehdä uudelleen Lassakaa koska se oli viimeksikin niin herkkua. Tällä kertaa taas hieman muutellen ohjetta. Upotin tähän vahingossa ostamani gorgonzola-mascarponejuuston joka pelkiltään oli aika omituisen makuista ja rakenteista, joten toiveissa oli että olisi parempaa ruoassa.

2 munakoisoa

öljyä

2 sipulia

1valkosipulinkynsi

400 g naudan jauhelihaa

1 prk tomaattipyrettä

2 dl kermaa

200 g gorgonzola-mascarponejuustoa

100 g fetajuustoa

suolaa, mustapippuria, basilikaa, cayannepippuria, chiliä

100 g raejuustoa

juustoraastetta pinnalle

Viipaloi munakoisot pitkittäin n. 4 mm paksuiksi viipaleiksi. Ripottele paperoidulle uunipellille suolaa ja lado munakoisoja pellille. Ripottele myös päälle suolaa. Paista kahdessa erässä munakoisoja 200 asteessa n. 20 min.

Tee kastike. Ruskista jauheliha öljytilkassa, lisää silputtu sipuli ja valkosipuli. Kuulottele hetki. Lisää tomaattimurska, tomaatti sekä paloiteltu feta ja gorgonzola. Anna sulaa. Mausta.

Kasaa lassaka, laita uunivuoan pohjalle kastiketta ja lado päälle munakoisoviipaleita. Levitä raejuusto munakoisojen päälle ja siihen päälle kastiketta. Taas kerros munakoisoja ja loppu kastike päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 min.