Tämä ohje löytyi karppaus.infosta. Alla oma versioni.

2 munakoisoa (keskikokoisia)

suolaa

400 g naudan jauhelihaa

öljyä

2 isoa sipulia

2 valkosipulin kynttä

1 prk tomaattipyrettä

basilikaa

2 dl kermaa

300 g emmentalraastetta

3 isoa tomaattia kaltattuna

Viipaloi munakoisot pitkittäin n. 4 mm viipaleiksi. Laita uunipellille leivinpaperi ja ripottele siihen suolaa. Lado munakoisoviipaleet pellille ja ripottele vielä suolaa pinnalle. Paista kahdessa erässä 200 asteessa n. 10 min.

Viipaloi kaltatut tomaatit, poista kanta sekä suurin osa siemenistä ettei tule turhaa kosteutta.

Paista jauheliha ja sipuliviipaleet öljytilkassa. Lisää silputtu valkosipuli, suolaa, basilikaa sekä tomaattipyre ja purkin huuhdevesi.

Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää 200 g juustoraastetta ja sekoita tasaiseksi.

Öljyä uunivuoan pohja. Lado pohjalle munakoisoviipaleita, päälle 1/2 jauhelihaseoksesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Lado taas munakoisoja, loput jauhelihasta sekä 1/3 juustokastikkeesta. Päällimmäiseen kerrokseen laita munakoisot, tomaattiviipaleet, loppu juustokastike sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 40 min, kunnes juusto on saanut väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

1331049202_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tosi hyvää! Eipä tietysti noilla aineksilla voisi huonoa tullakaan :) Mutta ei minusta hävinnyt yhtään normaalille lasagnelle. Mitään kevytruokaahan tämä ei sinänsä ole, joten ei jokapäiväiseen käyttöön :) Munakoiso on herkkua!