Olen himoinnut lehtipihviä jo pidemmän aikaa. Ollut vain sellainen olo ettei sellaista ole vuosiin päässyt maistamaan ja vähän pitäisi muistia virkistää. Enkä koskaan ollut itse paistellut lehtipihviä (saati oikein minkäälaista pihviä, meillä kun Isäntä hoitaa nämä asiat). Ajattelin että lehtipihvi olisi helppo kokeiltava tällä saralla. Siispä Mestarin Herkkuun.

Paistoin huoneenlämmössä levänneitä pihvejä n. 30 sekuntia puoleltaan. Mausteeksi suolaa ja valkopippuria. Tätä ennen olin valmistanut lisukkeeksi aurakastiketta sekä paistettuja paprikoita.

Paistetut paprikat

paprikaa palasteltuna

kevätsipulia valkoinen osa viipaleina ja vihreä osa n. 2 cm pätkissä

mausteita (suolaa, mustapippuria)

voita. öljyä

Paista paprikoita sekä sipulin valkoista osaa voiöljyseoksessa. Anna kypsyä sen aikaa, että tuntuvat hieman pehmenneen. Mausta ja lisää sipulin varret. Paista vielä hetki.

Aurakastike kahdelle

1 dl kermaa

50-80 g auraa

cayannepippuria

(suolaa)

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää aura ja anna sulaa. Mausta.

1335697237_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensimmäinen kokeiluni lehtipihvien saralla oli suht onnistunut. Pihvit meni aavistuksen yli, eli 30 sekuntia oli ihan liikaa. Reippaana tyttönä lähdin kuitenkin pian kokeilemaan uudelleen ja tällä kertaa 20 sekunnin paistoajalla. Ja johan onnistukin paremmin. Tällä kertaa vain pannu ei tainnut olla ihan tarpeeksi kuuma, ainakaan kun katsoo pihvin paistoväriä joka on aika kevyt. Eli ensi kerralla voisi ehkä kokeilla kuumemmalla pannulla vielä vähän lyhyemmällä paistoajalla.

1335697265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä kertaa pihvin kaveriksi päätyi auravoi ja salaatti. Auravoissa vain hieman voita ja auraa sekaisin ja salaatissa salaattia, tomaattia ja paprikaa, mausteena öljyä, ripsaus suolaa ja mustapippuria.