Blogista Makunautintoja Mimmin keittiöstä löytyi erittäin helpon ja herkullisen herkun ohje. Kuningatar-semifreddo vaihtui minun keittiössä kuningatarrahkan puutteessa mustikkabanaani-semifredoksi, mutta tuskinpa maku siitä juurikaan kärsi. Itse tein Mimmin ohjeen vain puolikkaana, ettei tullut ihana kamalan isoa satsia. Lisäksi en tehnyt yhtä isoa, vaan monta pientä silikonisiin muffinivuokiin.

vajaa 1/2 prk (n. 150 g) vanhan ajan vaniljakastiketta tai muuta vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

1 prk (150 g) Rainbown mustikkabanaanirahkaa

Koristeluun kinuskikastiketta, marjoja, (mantelilastuja)

Vatkaa vanijakastike kovaksi vaahdoksi (kannussa, jolloin vaahtoutuu nopeammin). Lisää rahka ja kaada seos vuokiin/vuokaan. Minulla tuli 5 muffinivuoallista. Peitä vuoat ja laita pakastimeen max 4 tunniksi. Itselläni aikataulusta johtuen pakastin sitä yön yli ja sitten sulattelin rauhassa jonkun puoli tuntia ennen herkuttelua jääkaapissa. Kuten Mimmi blogissaan mainitsee semifreddo tarkoittaa puoliksi jäätynyttä, joten tämä oli sitten jäädyke kun jäätyi kokonaan :) Kumoa semifreddo ja koristele.

Oli kyllä tolkuttoman nopea ja helppo tehdä. Ja maku oli vallan loistava. Oikein hyvä herkku näihin ihaniin lämpimiin kesäpäiviin. Ja makuun saa vaihtelua vaihtamalla rahkan makua tai marjoja. Ja mikäs sen ihanampaa kuin nyt kun juuri nyt saa jo tuoreista marjoja suoraan metsistä ja pelloilta. Loistava aika siis tehdä tätä herkkua. Teen tätä varmasti uudestaankin.