Tämän tekeminen oli listallani NIIN pitkään... Ihanaa että nyt se on vihdoin tehty, ja oli kyllä herkkua. Olin vakaasti päättänyt syödä vain yhden ja toisen sitten seuraavana päivä, vaan enpä kyennyt vastustamaan ;) oli aivan mielettömän hyvää. Hampurilaisessa oli siis Reissumies leipänä ja välissä jauhelihapihvi, salaattia, tomaattia, maustekurkkua, paistettua ananasta ja kananmunaa sekä ketsuppia ja majoneesia. Tein nyt toista kertaa jauhelihapihvejä ilman korppujauhoja ja on ne vaan niin paljon parempia kuin ne hiilarimössöt, että ihan oikeesti, jos ei tästä nyt ihan kamalasti köyhdytä niin en laita enää sitä korppujauhoa mureketaikinaan. Ikinä!

Pihvit oli siis seuraavanlaiset:

400 g jauhelihaa (meillä nautaa tällä kertaa)

sipuli hyvin hienoksi silputtuna

mausteiksi worcestershirekastiketta, suolaa, pippuria

Läträtään taikinan aineet sekaisin kunnolla. Taputellaan pihvit huolellisesti muotoonsa, etteivät hajoaisi. Minulle tuli kuusi ihan ok kokoista kappaletta. Pihvien ei tarvi olla kamalan paksuja mutta mielellään leivän kokoisia halkaisijaltaan. Paista pannulla öljyssä kypsiksi.

Myös majoneesin sekoittelin itse hätäpäissäni, kun tajusin että eihän hamppari ole mitään ilman majoneesia. Siihen tuli siis maustamatonta majoneesia, sinappia ja sweet chili-kastiketta. Sekoitus ja se on siinä :)

Ananasrenkaat valutin ja kuivasin huolella talouspaperilla. Sitten vaan pannulle voihin saamaan vähän rusketusta. Samalla pannulla voi paistella myös kananmunat.

Sitten kun kaikki on kypsää ja viipaloitu niin kasataan omannäköinen hampurilainen. Helponta syöminen on kun sujauttaa hampparin kahvin suodantinpussiin. Nämä oli kyllä erittäin herkullisia ja olen iloinen että minulle tuli himo näitä tehdä. Mitä olisinkaan menettänyt jos en olisi koskaan kokeillut!